Την ενοχή του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου για τοκογλυφία ζήτησε η εισαγγελέας

Να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατα την εισαγγελικη λειτουργό απο τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατα την ακροαματική διαδικασία , «αποδεικνύεται κατά τρόπο  αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα».
Οπως σημείωσε,οι κατηγορούμενοι δεν προστατεύτηκαν από το ενδεχόμενο η ιδιοκτητρια να τους καταγγείλει στη δικαιοσύνη καθώς «δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι  θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας».

Στην αγόρευσή της μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μάρτυρα που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ως «αδερφικός φίλος» του Γιάννη Ανθόπουλου. Ο συγκεκριμένος αν και κατέθεσε ότι δεν είχαν βγει ποτέ έξω μαζί ,θυμόταν ωστοσο για την παθούσα οτι πήγαινε στο γραφείο του και τον έλεγε «σωτήρα» και πως εκείνη  ήταν που του πρόσφερε 7 .000 ευρώ που δεν τα δέχθηκε.

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ

Συμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Γιαννης Ανθόπουλος μεσολάβησε για τον τοκογλυφικό δανεισμό προς την καπνέμπορο από την εταιρία namaco (μετέπειτα gennet).
Για τις «υπηρεσίες» του εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.
Η υποθεση αποκαλύφθηκε όταν οι δικαστικές αρχές σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ εντόπισαν τις καταθέσεις στους λογαριασμούς του Γιάννη Ανθόπουλου και της συζύγου του από την καπνεμπορα.Συνολικά, είτε μέσω τραπεζών  είτε σε μετρητά ο πρώην υφυπουργός κατηγορείτε ότι απέσπασε 1.774.836 ευρώ που αντιστοιχούσαν στο 10% περίπου  του δανεισμού ύψους 17,6 εκ. ευρώ της παθούσας από τη namako- gennet με εικονικά παραστατικά αγοραπωλησίας καπνού , την περίοδο 2002-2005. Ο  πρώην υφυπουργός  ισχυρίστηκε κατα την απολογία του ότι  δανείστηκε 650.000 ευρώ για την ανέγερση του σπιτιού του στη Βούλα, κι αυτά κατοπιν πιεσεως της καπνεμπόρου. Ο ισχυρισμος δεν έγινε δεκτος από την εισαγγελεα καθως οπως επισήμανε ήταν απίθανο η επιχειρηματίας που εκλιπαρούσε για δανεισμό  προκειμένου να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της , να δάνειζε χρήματα στον Γιάννη Ανθόπουλο για να χτίσει το πολυτελές σπίτι του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here