Την έκδοση του Mr. Bitcoin στη Γαλλία προτείνει ο εισαγγελέας

Tην απόρριψη της έφεσης του Αλεξάντερ Βίνικ, του «Mr Bitcoin» κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης το οποίο άναψε το πράσινο φως για την έκδοσή του στη Γαλλία πρότεινε ο αντεισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής κατά τη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου

Υπενθυμίζεται ότι την έκδοση Βίνικ έχουν ζητήσει πλην της Γαλλίας, οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Ο εκζητούμενος έχει συμφωνήσει για την έκδοσή του στην τελευταία αλλά παρενέβη το αίτημα της Γαλλίας. Σε κάθε περιπτωση λόγο για την εκδοση έχει τελικά και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι Γάλλοι πάντως έχουν εκδώσει εις βάρος του Βίνικ ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς του αποδίδουν ότι «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενα από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

Αιτημα εξαιρεσης

Η διαδικασία διεξήχθη σήμερα εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της έδρας, του ίδιου του εκζητούμενου αλλά και της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέληξε σε αίτημα εξαίρεσης τόσο των δικαστών όσο και του εισαγγελέα.

Οπως υποστηριξε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου υποβάλλοντας το αίτημα, παραβιάστηκαν σφόδρα τα δικαιώματα του Αλεξάντερ Βινικ καθως η πρόεδρος διέκοψε την κατάθεση μάρτυρα σε κομβικό σημείο, αρνήθηκε μικρή διακοπή που ζήτησε ο διερμηνέας του Βινικ λόγω κόπωσης και δεν επέτρεψε στον εκζητούμενο να ακουστεί όταν ζήτησε το λόγο. Το σημαντικότερο όμως κατα την κ. Κωνσταντοπούλου ήταν ότι ο Βίνικ δεν μπόρεσε να λάβει γνώση της εισαγγελικής πρότασης όταν αυτή εκφωνείτο καθώς λόγω της εντασης και των αντεγκλήσεων ο διερμηνέας δήλωσε αδυναμία να την ακούσει και να την διερμηνεύσει στον εκζητούμενο.

Η διαδικασία διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου στις 29 Νοεμβρίου .

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here