Την Δευτέρα στο Εφετείο, η δικαστική μάχη για την αποφυλάκιση της Ηριάννας

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

Την Δευτέρα εκδικάζεται στο Εφετείο, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας, την οποία κατέθεσαν οι συνήγοροί της. Οι φίλοι της και χιλιάδες αλληλέγγυοι στη δίκαιη μάχη που δίνει, καλούν σε συγκεντρωση έξω από το κτίριο τουνΕφετείου, στις 9 το πρωί.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα με αίτημα να σταματήσει τώρα η ομηρεία της Ηριάννας και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Την ίδια μέρα καθαρογράφηκε και η επίμαχη απόφαση με την οποία η 29 χρονη Ηριάννα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία, για συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η 29χρονη Ηριάννα , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς»  καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση.  Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Μέχρι σήμερα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες μέχρι και άτομα του αθλητισμού έχουν δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην 29χρονη (δείτε παρακάτω).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here