Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ν.Μιχαλολιάκου ζητεί ο Αρειος Πάγος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου προκειμένου να ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αίτημά της προς τη Βουλή.

Η δικογραφία που εστάλη από το ανώτατο δικαστήριο στο Κοινοβούλιο αφορά  ηχογραφημένες συνομιλίες (3.9.2011) που είχε ο κ. Μιχαλολιάκος,  με άτομα του γραφείου της νεοναζιστικής οργάνωσης στην Ανατολική Αττική. Κατά τις συνομιλίες αυτές υπήρχαν απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές, αλλά και αναφορές με υπονοούμενα  σε βάρος  ανθρώπων των ΜΜΕ, αλλά και κατά  άλλων  προσώπων (πολιτικών, δημοσιογράφων, κ.λπ.), που  έγιναν με αφορμή σχόλια και κριτική η οποία  ασκήθηκε για ενέργειες   της Χ.Α.

Σύμφωνα με το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που διαθέτει η Εισαγγελία, ο αρχηγός της Χ.Α. έλεγε, μεταξύ των άλλων, ότι «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας», «έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα», «να ντρέπονται και να φοβούνται αυτοί  γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here