Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων σε Μάτι και Νέο Βουτζά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Θ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τα δύο χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, που τελέστηκαν απόψε στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των θυμάτων της πυρκαγιάς που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κώστας Ανανίδας και βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Αγ. Ιωάννη στο Νέο Βουτζά.

Αποκαλυπτήρια του Μνημείου των θυμάτων της πυρκαγιάς που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κώστας Ανανίδας, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγ. Ιωάννη στο Νέο Βουτζά την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020.

Λίγο πριν γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, αναγνώστηκε το προσκλητήριο των νεκρών και οι συγκεντρωμένοι τήρησαν 102 δευτερόλεπτα σιγής στη μνήμη των 102 θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

«Τα μόνα ονόματα που θα ακουστούν απόψε είναι τα ονόματα των νεκρών μας, στους οποίους ανήκει αποκλειστικά η σημερινή ημέρα. Οι 102 άνθρωποι που χάθηκαν εκείνη την αποφράδα ημέρα, αλλά και τις επόμενες, με έναν φρικτό, βασανιστικό και απάνθρωπο τρόπο έφυγαν γιατί κανείς δεν τους προειδοποιησε για τον πύρινο όλεθρο κανείς δεν τους προστάτευσε, κι εντέλει κανείς δεν εμπόδισε αυτή την εθνική τραγωδία», επισήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του εξωραιστικού συλλόγου Νέου Βουτζά «Η πρόοδος», Έμυ Κροκίδη.

EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

«Δυο χρόνια μετά, οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μας συγκλονίζουν και κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να βρουν δικαίωση οι άνθρωποί μας, για να μπορέσουν να αναπαυθούν οι ψυχές τους και να ανασάνουν λίγο καλύτερα όσοι αγαπημένοι έμειναν πίσω τους. Όχι γιατί ο πόνος θα γίνει μικρότερος, αλλά γιατί θα γίνουν λιγότερα τα γιατί». «Γι’ αυτό ζητάμε, η Δικαιοσύνη να βάλει το μαχαίρι όσο πιο βαθιά γίνεται και να βρει την αλήθεια και οι υπαίτιοι του εγκλήματος να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε ποτέ πια να μην επαναληφθεί αυτό το έγκλημα» συμπλήρωσε η κα Κροκίδη.

Ακολούθως οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν περπατώντας στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ματιού για επιμνημόσυνη δέηση.

Συγκέντρωση όλων των φορέων και των κατοίκων από τις πέντε πληγείσες περιοχές στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ματιού, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα.

EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here