«Τηλεοπτική μονομαχία» Τσίπρα-Μεϊμαράκη στις 14 Σεπτεμβρίου. Στις 8 ή 9 το ντιμπέιτ όλων των αρχηγών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
 Στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Ε.Μεϊμαράκη, ενώ το ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, το οποίο αρχικά είχε συμφωνηθεί  για  τις 10 Σεπτεμβρίου, τελικά λόγω υποχρεώσεων της  κ. Φ. Γεννηματά, φαίνεται να μετατίθεται για τις 8 ή 9 Σεπτεμβρίου. Από το ντιμπέιτ αυτό, αποκλείσθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Οι ημερομηνίες συμφωνήθηκαν μετά από επικοινωνία της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Πηνελόπης Γαβρά.

Την πρόσκληση είχε πρώτος απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ζητώντας τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ. «Ένα ντιμπέιτ όλοι οι αρχηγοί και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα ως παραιτηθέντα πρωθυπουργό. Και επειδή ξέρω, ότι θα βάλουνε διάφορα διαδικαστικά στις συζητήσεις στη διακομματική, από τώρα του λέω ότι με όποιους όρους θέλει, με όποιες προϋποθέσεις θέλει, όποια μέρα θέλει και όποια ώρα θέλει» είχε αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης.

Η απάντηση από τον κ. Τσίπρα ήλθε σε παρόμοιους τόνους από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ: «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ. Άκου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει».

Ενστάσεις από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών, ενώ έχει ενστάσεις και για το κοινό ντιμπέιτ, κυρίως ως προς τη διαδικασία.

«Η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού. Διαφωνούμε και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή. Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με κατάληψη της ΕΡΤ απειλεί η ΧΑ

Εκτός του ντιμπέιτ θα είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Το κόμμα αντέδρασε με οργή και απειλεί ακόμα και με κατάληψη στα στούντιο της ΕΡΤ την ώρα της Τηλεμαχίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here