Τηλεφωνική γραμμή για το «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον»

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώστε οι ενδιαφερόμενοι σε όλες τις περιφέρειες της χώρας να ολοκληρώσουν και υποβάλλουν οριστικά τις αιτήσεις τους, αλλά παράλληλα θα λειτουργεί μέχρι τότε και τηλεφωνική γραμμή παροχής πληροφοριών.

Η γραμμή υποστήριξης που δημιουργήθηκε για διευκόλυνση των πολιτών που έχουν εγγραφεί αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης, απαντά στα τηλέφωνα 213 1513780 και 213 1513781 τις εργάσιμες ημέρες από τις 10:00 έως τις 16:00. Τα ερωτήματα μπορούν να υποβάλλονται και μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  support.ekoii@prv.ypeka.gr.

Οπως αναφέρει το υπουργείο στόχος είναι «η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, προκειμένου αμέσως μετά να ενεργοποιηθεί το επόμενο στάδιο (δήλωση επιλογής ή όχι λήψης δανείου) για το σύνολο των υποβεβλημένων αιτήσεων. Εξαιρούνται οι ειδικές περιπτώσεις όπως των κατοίκων  εξωτερικού, όσων απέκτησαν πρόσφατα ακινητο  κ.ά. για τις οποίες προβλέπεται περαιτέρω έλεγχος από τον Δικαιούχο του Προγράμματος – Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, αιτήσεις που εμφανίζονται ως «κλειδωμένες» στο σύστημα και πρέπει να αλλάξουν, θα πρέπει πρώτα να ανακληθούν, καθώς δεν είναι επιτρεπτή η ταυτόχρονη ύπαρξη περισσοτέρων της μίας αιτήσεων για το ίδιο ΑΦΜ. Στη συνέχεια θα επανυποβάλλονται. Το ίχνος και το ιστορικό υποβολής αίτησης που ανακαλείται παραμένει στο σύστημα. Υπενθυμίζεται, ότι έχει ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των πόρων του προγράμματος και πλέον αυτοί είναι επαρκείς για την κάλυψη των αιτήσεων που ακόμη δεν έχουν υποβληθεί οριστικά.

Σχετικά με τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίου, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου, για εγγραφή και υποβολή αιτήσεων, τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να καλυφθεί το σύνολο των πόρων που διατίθενται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here