Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Λιού: Πρόθεση της Ελλάδας η γεφύρωση των διαφορών

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διπλωματικές επαφές για εκτόνωση της κρίσης και την εξεύρεση διεξόδου στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-θεσμών που θα οδηγήσει σε επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας-λύσης.

Αργά το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού.

Οπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, ‘υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευρά για την γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Με την νέα, παρέμβαση του ο κ. Λιού, επιχειρεί να δράσει ως ο ύστατος διαμεσολαβητής που θα αποτρέψει μια μείζονα κρίση στην Ευρωζώνη και κατ’ επέκταση την πυροδότηση μιας νέας ανεπιθύμητης περιόδου αστάθειας στις διεθνείς αγορές.

Οι ΗΠΑ κατ’ επανάληψη έχουν ζητήσει με δημόσιες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, από τον υπουργό των Οικονομικών μέχρι και τον Πρόεδρο Ομπάμα, να επικρατήσει ευελιξία στις συνομiλίες απ όλες τις πλευρές ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.

FT: Την ανάγκη συμβιβασμού επεσήμανε ο Λιού

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, Λιου και Τσίπρας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα πραγματικός συμβιβασμός της Ελλάδας με τους δανειστές.

Μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα συνεπάγεται άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, συνέχισε ο Tζακ Λιου.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ελληνικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί πριν υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως επεσήμανε σε δημοσιογράφους ο κ. Έρνεστ, όλες οι πλευρές οι οποίες εμπλέκονται στις συνομιλίες θα έπρεπε να εστιάσουν στο πώς θα επανακάμψει η ελληνική οικονομία, με τρόπο που δεν θα «κλυδωνίζει» τις αγορές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here