Τηλεφωνική επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα-Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Tηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον απόηχο της σφοδρής αντιπαράθεσης που ξέσπασε με αφορμή το κείμενο των προτάσεων που παραδόθηκε στον Ελληνα πρωθυπουργό από τους θεσμούς.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι παρά τις βαριές κουβέντες που ειπώθηκαν, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν φαίνεται διατεθειμένος να εμφανίσει μία βελτιωμένη, ελαφρώς τροποποιημένη πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ώστε να υπάρξει συμβιβαστική λύση. Κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων εντός του Σαββατοκύριακου.

 

Οπως αναφέρουν αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, θα προταθεί στην Αθήνα να προχωρήσει γρήγορα σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στο Ασφαλιστικό, με τις υπόλοιπες αλλαγές να μετατίθενται για αργότερα.

Προβλέπεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κάλυψη μέρους του δημοσιονομικού κενού με περαιτέρω μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here