Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Γιούνκερ-Σουλτς για παράταση του προγράμματος

Σε τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, του ζήτησε να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Ο Μάρτιν Σουλτς ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Και με Γιούνκερ

Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης το μεσημέρι, τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη του τελευταίου.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης. Επεσήμανε επίσης στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here