Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έχει το πρωί  της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με επικρατέστερη ημέρα το Σάββατο. Η αντιπολίτευση αναμένει να εκδηλωθεί και επισήμως η πρωτοβουλία Τσίπρα για να οριστικοποιήσει τη στάση της, με εξαίρεση το ΚΚΕ που απέρριψε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όπου θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και θα συζητηθεί το ασφαλιστικό.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνεννόηση, προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε πως θα τοποθετηθεί όταν υπάρξει επίσημη πρόσκληση από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι προτίθενται να προσέλθουν στο συμβούλιο αρχηγών, είναι πρόθυμοι να συζητήσουν το προσφυγικό και εθνικά θέματα, διαμηνύουν όμως εκ των προτέρων  ότι δεν θα γίνουν «συνένοχοι» σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως σημειώνουν, άπτεται της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη θα συμμετάσχει, εμμένει όμως στην πρότασή της για οικουμενική κυβέρνηση. «Συναίνεση α λα καρτ δεν δίνω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης για το ασφαλιστικό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here