Ιταλία: Ακροδεξιός, υποψήφιος της Λέγκας του Βορρά πυροβόλησε και τραυμάτισε 4 αφρικανούς μετανάστες

Ενοπλη ρατσιστική επίθεση κατά αφρικανών μεταναστών πραγματοποίησε στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας, νεαρό άτομο που χαιρετούσε φασιστικά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, με ορισμένα τοπικά μέσα να ανεβάζουν τον αριθμό στους έξι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όλα τα θύματα είναι αλλοδαπής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα θύματα είναι μαύροι μετανάστες. Η αστυνομία αποδίδει την επίθεση σε ρατσιστικά κίνητρα.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα με ξυρισμένο κεφάλι. Πρόκειται για τον 28χρονο Λούκα Τράνα, που είχε δεμένη την ιταλική σημαία και λίγο πριν τον συλλάβουν χαιρέτισε φασιστικά. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα ημιαυτόματο περίστροφο και μια στολή παραλλαγής. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο 28χρονος, που είχε και ξυρισμένο κεφάλι, ήταν υποψήφιος με τη Λέγκα του Βορρά.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στις 10 (τοπική ώρα), όταν ο δράστης άρχισε να πυροβολεί μέσα από ένα μαύρο αυτοκίνητο Alfa Romeo 147. Η σύλληψη έγινε  δύο ώρες αργότερα, κοντά στο μνημείο πολέμου της πόλης. Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να φορά την ιταλική σημαία γύρω από το λαιμό του. Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, όμως ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με το RAI, οι πυροβολισμοί έγιναν σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Ανάμεσά τους και ο σιδηροδρομικός σταθμός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here