Τι προβλέπει το άρθρο 15 παρ. 3Βα του πειθαρχικού κώδικα, που βασίζεται ο Ολυμπιακός

Στον Ολυμπιακό είναι αισιόδοξοι ότι δεν θα τιμωρηθούν με ποινή βαρύτερη του προστίμου για το περιστατικό με τον αναπτήρα στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποστηρίξουν ότι το άρθρο 15 παράγραφος 3Βα του πειθαρχικού κώδικα είναι σαφές για περιπτώσεις σαν αυτή στα Περιβόλια.

Οι Πειραιώτες θα επισημάνουν ότι ο Κουλιμπαλί δεν χτυπήθηκε από το αντικείμενο και θα τονίσουν ότι στον αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Νοέμβριο, η ΠΑΕ είχε τιμωρηθεί από την UEFA μόνο με μικρό πρόστιμο για ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς της.

Το άρθρο 15 παράγραφος 3Βα σχετικά με τις ποινές για ρίψη αντικειμένων αναφέρει:

«3. Ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων

Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών,
πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν, παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:

Α. Πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα

Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από οχτώ χιλιάδες ευρώ (8.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική.

Β. Στη διάρκεια του αγώνα

α) Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από εννιά χιλιάδες (9.000) ευρώ έως είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ.

β) Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς τότε ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα και σε βάρος της υπαίτιας ομάδας επιβάλλεται χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ

γ) Εάν, μετά την επανέναρξη του αγώνα, επαναληφθεί η, κατά τα ως άνω, ρίψη φωτοβολίδας καμπύλης τροχιάς ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά α. με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000) και β. με ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική ημέρα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here