Τι λέει το πόρισμα του Ιπποκρατείου για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας

Επιβαρυντικά στοιχεία για τον  αγγειοχειρουργό  περιέχει το πόρισμα  του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιπποκρατείου που ρίχνει φως στην υπόθεση της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών από τη Γεωργία.

Στο πόρισμα που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema, αναφέρεται πως ο 38χρονος αγγειοχειρούργος είχε ζητήσει άδεια προκειμένου να φέρει μία ασθενή για μία επαναληπτική θεραπεία ευρυαγγειών.

Ο υπεύθυνος, αφού αρχικά του τόνισε την υποχρέωση καταγραφής της ασθενούς στο μητρώο των αγγειοχειρουργικών ασθενών, κατόπιν του συνέστησε να μην τελέσει μόνος του την πράξη αλλά να είναι παρών ο εφημερεύων ειδικός ή ο ειδικευόμενος.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης η νοσηλεύτρια των ΤΕΠ της Ουρολογικής, ανέφερε πως ο αγγειοχειρούργος στις πέντε παρά τέταρτο το μοιραίο απόγευμα της ζήτησε το κλειδί του ιατρείου αλλαγών και δύο σετ ορών, για να κάνει όπως της εξήγησε μία μικροεπέμβαση και μία έκχυση.

Της δήλωσε ότι δεν θέλει βοήθεια και όταν η ίδια πήγε τους ορούς στο ιατρείο, διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν ένας γιατρός (χωρίς να αναγνωρίσει ποιος) που κρατούσε μία λαβίδα και έκανε κάτι στη γαστροκνημία της ασθενούς η οποία ήταν μπρούμυτα στο χειρουργικό τραπέζι και μαζί του, όρθιος στην απέναντι πλευρά ήταν ο 38χρονος αγγειοχειρουργός.

Στο πόρισμα αναφέρεται επίσης πως ο 38χρονος αγγειοχειρούργος δεν ζήτησε άδεια από κανέναν ειδικό ούτε ενημέρωσε τον συνεφημερεύοντα ειδικευόμενο, για πιθανή αποχώρηση ή ανάγκη απουσίας του από την εφημερία, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά όπως το γιατί κανένας από το νοσοκομείο δεν τον αναζήτησε στις τόσες ώρες απουσίας του από το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν οι νοσηλεύτριες μεταξύ 19:30 -20:00 ο αγγειοχειρούργος εμφανίστηκε στο χώρο ανάπαυσης των νοσηλευτριών και έδειχνε νυσταγμένος και στην τυπική συζήτηση που διεξήχθη είπε ότι θα πάει να ξανακοιμηθεί.

Το τελευταίο στίγμα του αγγειοχειρούργου στο νοσοκομείο ήταν στις δέκα περίπου το βράδυ όπου έκατσε για περίπου ένα τέταρτο στο γραφείο ειδικευόμενων και έκτοτε η φυσική του παρουσία καταγράφεται την επόμενη ημέρα στις 7:30. Το πρωί, όπου παρουσία της Προϊσταμένης της κλινικής συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον φερόμενο ως σύζυγο της θανούσης που αναζητεί την γυναίκα του.

«Με βάση τα ανωτέρω εκτιμώ ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί η φυσική παρουσία του στο χώρο του Νοσοκομείου από τις 22:30 μ.μ, έως 7:30 της επομένης, ούτε το γεγονός ότι εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του, στο ιατρείο αλλαγών μεταξύ 17:00μμ-19:00μμ», καταλήγει το πόρισμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here