Τι κατέθεσε ο Λ. Παπαδήμος για τον φάκελο-βόμβα που εξερράγη στα χέρια του

Την πρώτη κατάθεση έδωσε στην αντιτρομοκρατική για την επίθεση που δέχτηκε με την επιστολή-βόμβα, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

«Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ για εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα», είπε στην κατάθεση του.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με την κατάθεση, ο κ. Παπαδήμος μπήκε στο αυτοκίνητό του και είδε την αλληλογαραφία δίπλα του. Με τη βεβαιότητα ότι είχε ελεγχθεί όπως κάθε φορά, πήρε τον παγιδευμένο φάκελο, που νόμισε πως περιείχε «κάτι σαν κουτί CD» και τον άνοιξε στα πόδια του, με αποτέλεσμα να γίνει η ανάφλεξη της εκρηκτικής ύλης και να τον τραυματίσει.

Σημειώνεται ότι ο φάκελος είχε φτάσει ταχυδρομικώς την Τετάρτη, 24 Μαϊου, στο σπίτι του κ. Παπαδήμου και ο ταχυδρόμος τον άφησε στο πεζοδρόμιο μπροστά στην άδεια σκοπιά. Από το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι πέρασε την προηγούμενη μέρα, με όλη την αλληλογραφία από το εξωτερικό για το κέντρο της Αθήνας.

Τέλος ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι δε θυμάται το όνομα του φερόμενου αποστολέα και επιφυλάχθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά ό,τι ανασύρει από τη μνήμη του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here