Τι είναι το Taygetos Challenge;

Μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις extreme adventure sport που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, διοργανώνεται στον εκπληκτικό Ταΰγετο.

Η απαιτητική και συνάμα συγκλονιστική ανάβαση στο βουνό, το περίφημο Vertical Speed (650 μέτρα με Υ+ 150 μέτρα), μια διαδρομή που απαιτεί από τον αθλητή ταχύτητα, αλλά και άριστη γνώση του εδάφους, δεν αφήνει ασυγκίνητους τους λάτρεις των δυνατών συγκινήσεων στη φύση.

Αλλά και οι υπόλοιπες διαδρομές, με κορυφαία αυτή των 37 χιλιομέτρων, μέσα στα δασωμένα μονοπάτια του Ταϋγέτου, συγκέντρωσαν πάνω από 400 συμμετοχές για τον αγώνα που ξεκινάει το Σάββατο 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 27 Μαρτίου.

Λάμπης Παπαδόπουλος

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge, μετά από 7 συνεχείς επιτυχημένες διοργανώσεις, θεωρείται θεσμός πλέον στη Δυτική Μάνη και στο χώρο του αθλήματος.

Οι διαδρομές παραμένουν ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις. Δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επιλέξουν:
– Την Marathon με συνολικό μήκος 37.4 χλμ και 2.320 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς,
– Την Experience με 20 χλμ μήκος και Υ+ 1120 μέτρα
– Τη Fun με 5 χλμ μήκος και Υ+ 200 μέτρα.

Λάμπης Ταύγετος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αγωνιστική δράση ξεκινάει από το Σάββατο το μεσημέρι με το Vertical Speed (650 μέτρα με Υ+ 150 μέτρα), στο οποίο συμμετέχουν και οι μικροί φίλοι του αθλήματος.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις για τον αγώνα με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία.

Η αργία της 25ης Μαρτίου δημιουργεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα ξεχωριστό τριήμερο σε έναν τόπο που ο επισκέπτης ερωτεύεται με την πρώτη ματιά!

Λάμπης Ταΰγετος

Λάμπης Ταΰγετος

 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε «κλικ» στο:

http://www.taygetoschallenge.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here