Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη για το τραγικό δυστύχημα με την Πόρσε

Φως στα αίτια που οδήγησαν στο θανατηφόρο δυστύχημα της Θήβας με την Porsche, έρχεται να ρίξει η πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη, αποκαλύπτοντας μια σειρά παραγόντων που οδήγησαν στη σύγκρουση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», αξιωματικοί της Τροχαίας και πραγματογνώμονες εκτιμούν ότι αιτία της απώλειας στήριξης του αυτοκινήτου φαίνεται πως ήταν το κλατάρισμα του πίσω δεξί ελαστικού, μέρος του οποίου βρέθηκε σε απόσταση 150 μέτρων από τη σύγκρουση.

Το επίμαχο λάστιχο που έσκασε έχει ως ημερομηνία παραγωγής την 33η εβδομάδα του 2007, ενώ τα υπόλοιπα 3 την 48η εβδομάδα του 2006. Ακόμη, μέρος του πίσω ελαστικού βρέθηκε σε απόσταση 150 μέτρων από το δυστύχημα, ενώ σημάδια ολίσθησης υπάρχουν 100 μέτρα πριν από το σημείο σύγκρουσης.

Από τον έλεγχο των ελαστικών διαπιστώθηκε ότι τα πέλματα των ελαστικών της μοιραίας Porsche ήταν σε καλή κατάσταση, με πάχος πάνω από 6 χιλιοστά. Δεν παρουσιάζουν σημάδια υπερθέρμανσης σε βαθμό που να προκύπτει λιώσιμο, ωστόσο είναι βέβαιο πως η μεγάλη ταχύτητα προκάλεσε αυξημένη θερμότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here