Τι έδειξε η νεκροτομή για το τριπλό έγκλημα στον Έβρο

Έλυσε τα δεσμά της και πάλεψε με τον ή τους δολοφόνους η μεγαλύτερη από τις τρεις γυναίκες που βρέθηκαν κυριολεκτικά σφαγμένες το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Πραγγί Διδυμοτείχου, όπως δείχνουν τα αμυντικά τραύματα που έφερε στο χέρι.

Προφανώς, η άτυχη γυναίκα που ήταν περίπου 35 χρόνων, κατάφερε να λύσει τα σχοινιά με τα οποία την είχαν δέσει και που βρέθηκαν πεσμένα κοντά στην σορό της. Στην πάλη της με τον δολοφόνο, δέχθηκε τραύματα και στο θώρακα από το ένα μαχαίρι επιβίωσης που βρέθηκε στον τόπο του τριπλού φονικού.

Όμως, σύμφωνα με το protothema, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την σφαγή της και των δυο νεότερων κοριτσιών ηλικίας 17-18 και 15-16 χρόνων, που επίσης σφαγιάστηκαν με πανομοιότυπο τρόπο, δηλαδή με βαθύ τραύμα στο λαιμό από μαχαίρι. Μόνο η μικρότερη δεν ήταν δεμένη, αντίθετα με τις άλλες δυο.

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Παύλος Παυλίδης που έκανε τη νεκροτομή στις τρεις σορούς για το έγκλημα στον Εβρο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε και το δεύτερο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο. Ωστόσο, τα θανατηφόρα τραύματα είναι μεγάλα και πανομοιότυπα και θα μπορούσε να είχαν προκληθεί από οποιοδήποτε από τα δυο. Όσο για την πιθανή συγγενική σχέση των τριών γυναικών, θα επιβεβαιωθεί με την εξέταση του DNA τους, ενώ έχει ληφθεί υλικό και για τοξικολογικές αναλύσεις.

Η νεκροτομή έδειξε ότι δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση στα θύματα, ενώ αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο της ληστείας, παρ’ όλο που οι τσέπες τους βρέθηκαν βγαλμένες προς τα έξω. Ωστόσο, η μεγαλύτερη γυναίκα φορούσε τα χρυσαφικά της και η δεύτερη ένα μπρασελέ με ένα αστεράκι που βρέθηκαν άθικτα. Έτσι, εκτιμάται ότι ο δολοφόνος έψαχνε τα στοιχεία ταυτότητάς τους για να τα εξαφανίσει.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν τα στοιχεία της ανήλικης από το κινητό της που μάλλον δεν πρόσεξε ο δολοφόνος και βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με συγγενικά της πρόσωπα που ίσως φωτίσουν την ταυτότητα και των τριών θυμάτων. Πάντως, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναζητήσει τις τρεις γυναίκες, που πιθανολογείται ότι ήταν Σύριες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here