Τι δήλωσαν Φ.Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκης, Γ.Παπανδρέου αφού ψήφισαν

Σε δηλώσεις για το μέλλον της χώρας, προχώρησαν πολιτικοί αρχηγοί μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 100ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι: «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης» και πρόσεθσε ότι οι Έλληνες «ψηφίζουν σήμερα ενωμένοι για την ελπίδα, για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια».

«Διεκδικούμε μία βιώσιμη συμφωνία, αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης. Στέλνουμε ένα ηχηρό ‘ναι’ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με ομοψυχία και υπευθυνότητα», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου δήλωσε: «Ελπίζω ότι ο σπόρος του διχασμού που τόσο απερίσκεπτα έσπειραν κάποιοι, δεν θα καρποφορήσει» και συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι λαός θα παραμερίσει όλους αυτούς τους άφρονες».

Από νωρίς το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό τμήμα της Ν. Ερυθραίας, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ενώ μετά προχώρησε σε δηλώσεις:

«Από αύριο ως ελληνισμός ενωμένος πρέπει να αφιερωθούμε στο μεγάλο πρόβλημα. Τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το τόπος ώστε τα χρήματα του ελληνικού λαού να αξιοποιείται με τρόπο δίκαιο αποτελεσματικό. Μόνο έτσι θα λέμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τους δανειστές. Θα λέμε ότι είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα που έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει.Για τις μεγάλες αυτές αλλαγές είναι ανάγκη να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «Η διαπραγμάτευση δεν είναι μία ζαριά μιας κυβέρνησης που τα χει βρει σκούρα. Είναι η καθημερινή επίπονη διαπραγμάτευση.»

«Είναι σίγουρο ότι μία κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει αλλά το να χάσουμε το στρατηγικό πλεονέκτημα,, να χάσουμε τη θέση μας στην Ευρωζώνη είναι ένα πλήγμα που δεν αλλάζει εύκολα» συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here