Τη Δευτέρα θα φανεί αν οι Ποδέμος «καταπίνουν» τη βίλα των 650.000 ευρώ του Ιγκλέσιας

Τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ζήτησε ο ίδιος ο Ιγκλέσιας από το κόμμα των Ποδέμος μετά το σάλο που ξεσήκωσε η αγορά (με δάνειο) βίλας αξίας 650.000 ευρώ σε ακριβό, εξοχικό  προάστιο της Μαδρίτης.

Secretary-General of Podemos Pablo Iglesias, and the party

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος  Ιγκλέσιας ζήτησε ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης για να παραμείνει στην ηγετική  θέση του εκεινος αλλά και κοινουβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος η συμβία του, η 30χρονη Ιρένε Μοντέρο. Η αγορά του σπιτιού έγινε, όπως είπε το ζευγάρι, επειδή περιμένουν διδυμα και ήθελαν να αναθρέψουν τα παιδιά τους μακριά από τους παπαράτσι και σε υγιεινό περιβάλλον. To σπίτι απέχει 40 χλμ απο το κέντρο της Μαδριτης.

https://i1.wp.com/www.hotelroomsearch.net/im/city/galapagar-spain-4.jpg?w=696

Η βίλα των 250 τ.μ. διαθέτει πισίνα και περιβάλλεται  από οικόπεδο περίπου 2.400  τ.μ.

Αρχικά το ζευγάρι είχε πει ότι η δόση του δανειου είναι 1600 ευρώ «και θα δίνουμε 800 ευρώ ο καθένς απο το μισθό του», αλλά προέκυψε ότι η δόση είναι 1860 ευρώ αρχικά και εν συνεχεί 1750 ευρώ. Ο Ιγκλέσιας είχε πει τότε για την προκλητική αγορά τα εξής:

«Ξέρουμε πως αυτή η δόση ειναι υψηλή και δεν μπορούν να την καταβάλλουν οι περισσότεροι Ισπανοι δανειολήπτες, αλλά γι αυτό κάνουμε αγώνα ώστε να έχουν όλοι καλύτερους μισθούς»(εννοώντας προφανώς, ώστε να μπορούν όλοι να πάρουν σπίτι των 650.000 ευρώ). Είχε πει επίσης ότι οι παπαρατσι τους ενοχλούν διαρκώς, ακόμα κι όταν βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους και δεν ήθελαν τα παιδιά τους να ανατραφούν εκτεθειμένα στη δημοσιότητα. Επίσης ότι «οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρίνονται για όσα αγοράζουν με διαφάνεια και τα πληρώνουν με το μισθό τους»

 

Η νεολαία ενός σκροδεξιού κόμματος ανήρτησε έξω απο  σπίτι πανό που έγραφε:

«Καλωσοριζουμε Πρόσφυγες και Αστέγους»

Ομως και στο σοσιαλιστικό και στο κομμουνιστικό κομμα  η αγορά σχολιάσθηκε ως «ανάρμοστη νεοπλουτίστικη στάση ζωής»

O Χοσέ Μαρία  Γκονζάλες, δήμαρχος του Κάντιθ (δυτικά του Γιβραλτάρ) που έχει εκλεγεί με τους Ποδέμος, σχολίασε

«Ο ηθικός κώδικας των Ποδέμος δεν είναι μια ανουσια τυπικότητα, αλλά η αφοσίωσή σου στο να ζεις  σαν εργάτης, για να μπορείς και να τον εκπροσωπείς».

Αποτέλεσμα εικόνας για Jose Maria Gonzalez podemos

«It’s a commitment to living like working people so that you can represent them.»

Ο Ιγκλεσιας απέδωσε τον αρνητικό σχολιασμό  για την αγορά «σε προσπάθεια αποσταθεροποίησης του κόμματος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here