Τι απαντά ο Π. Σκουρολιάκος στις επικρίσεις για τα κριτήρια προκήρυξης θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών στα ΔΗΠΕΘΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την δική του εκδοχή δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής, Π. Σκουρολιάκος, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η τροπολογία του  για τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι καλλιτεχνικοί διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ. Κριτική συγκέντρωσε το γεγονός ότι  δεν απαιτείται πτυχίο ανώτατης σχολής για τη θέση.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, η ρύθμιση αποτυπώνει την προσήλωση σε όσα ορίζει ο ιδρυτικός νόμος των ΔηΠεΘε όσον αφορά την επιλογή των διευθυντών.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα σε ανάλογες προκηρύξεις τα Δ.Σ. των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων θέσπιζαν και άλλες προϋποθέσεις όπως πτυχίο ανώτατης ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικιακά όρια κ.λπ.

Κριτήρια δηλαδή τα οποία ουδέποτε αποτυπώθηκαν ρητά στην κείμενη νομοθεσία. Παραμένουν τα κριτήρια που ορίζει ο Νόμος,  δηλαδή η ουσιαστική προσφορά, η διάκριση,  η κατάρτιση και η εμπειρία στο πεδίο  της τέχνης και ιδιαιτέρως στον χώρο του θεάτρου.

Ανοίγει ο δρόμος λοιπόν για την προκήρυξη των θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών για όσα ΔηΠεΘε έχουν μείνει ακέφαλα», καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here