Τι απαντά η κυβέρνηση για αμοιβή και υπηρεσίες του κ. Γκλεν Κιμ-Ποιός είναι

Με πληροφορίες για το είδος της συνεργασίας που έχει ο κ. Γκλεν Κιμ με την ελληνική  κυβέρνηση όσον αφορά την εξεύρεση τη καλύτερης δυνατής συμφωνίας αλλά και για την αμοιβή του μέχρι τώρα, απαντά η κυβέρνηση σε δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής που μιλά για μηνιαίες αποδοχές  του αμερικανοκορεάτη οικονομολόγου, ύψους 125.000 ευρώ. 

«Η εταιρεία στην οποία είναι συνεργάτης ο κ. Γκλεν Κιμ δεν έχει εισπράξει έως σήμερα από το Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ, πόσο μάλλον τις 125.000 ευρώ το μήνα που υποστηρίζει το «Βήμα της Κυριακής». Το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός καταγράφει και το ρεπορτάζ, καθώς, όπως σημειώνεται, «δεν έχει πληρωθεί γιατί δεν υπήρχε τρόπος», αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης. Οι οποίοι συνεχίσουν:

«Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει εμπειρογνώμονες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας. Και ο κ. Κιμ είναι εξειδικευμένος σε θέματα διαπραγμάτευσης  με διεθνή πολυετή εμπειρία έχοντας, μάλιστα, εργαστεί στο παρελθόν και πάλι στη χώρα μας.

Εκτιμώντας ότι η παρουσία του στο πλευρό της κυβέρνησης δεν ενοχλεί – για ποιο λόγο άλλωστε; – η πληρωμή της εταιρείας για την οποία εργάζεται θα γίνει μέσα από τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Ποιός είναι ο Αμερικανοκορεάτης σύμβουλος

Τον Γκλεν Κιμ συμπεριέλαβε στην οικονομική ομάδα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.  Ηταν επί 21 ολόκληρα χρόνια κορυφαίο στέλεχος της Lehman Brothers σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη ανεβαίνοντας ένα-ένα όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας της μέχρι τη στιγμή που ο επενδυτικός γίγαντας πτώχευσε το 2008, παρασύροντας σε δίνη την οικονομία των ΗΠΑ αλλά και την παγκόσμιο οικονομία.

Στη συνέχεια, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 αναλαμβάνει ως επικεφαλής τη διαδικασία εκκαθάρισης της Lehman Brothers επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Συνεργάτης του Σόιμπλε

Αμέσως μετά μετακομίζει στη Φρανκφούρτη και την εμπλοκή του στην άσκηση οικονομικής πολιτικής ευρωπαϊκών κυβερνήσεων λαμβάνοντας πλέον θέση στρατηγικού συμβούλου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπό τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  Ακολουθεί το καλοκαίρι του 2012 η ανακοίνωση της πρόσληψής του από την παγκόσμια επενδυτική τράπεζα Moelis & Company ως διευθύνοντος σύμβούλου, με αντικείμενο την προσέγγιση πελατών στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων φορείς του δημοσίου τομέα, επενδυτικά ταμεία, οργανισμούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τον Ιούλιο του 2014 η κυβέρνηση της Ισλανδίας προσέλαβε τον Κιμ ως συντονιστή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την απελευθέρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here