Τι αναμένεται να πει ο Ψινάκης

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης,  επειδή και το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς ανήκουν  στο δήμο του,  κλήθηκε να καταθέσει σήμερα στην Εισαγγελία, όπως χτες αντίστοιχα  και ο δήμαρχος Ραφήνας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που γίνεται για τις πυρκαγιές -με ζητούμενο την έγκαιρη εντολή εκκένωσης των περιοχών  που κάηκαν.

Ηδη έφτασε πριν απο λίγη ώρα στην Ευελπίδων και καταθέτει

Ο Ψινάκης αναμένεται να πει  οτι ναι μεν δεν βρισκόταν στο δημαρχείο όταν ξέσπασε η φωτιά, αλλά ήταν αποκλεισμένος στην οδό Μαραθώνος και έφτασε στο δήμο τα ξημερώματα της Τρίτης. Θα πεί επίσης ότι έδινε εντολές από τηλεφώνου, αφού δεν μπορούσε να φτάσει επί ώρες στο δημαρχείο.  Για την εντολή εκκένωσης  θα υποστηρίξει ότι δεν ήταν δική του αρμοδιότητα

«Οκτώ μποφόρ και πεύκα είναι σαν να βάζεις  σεσουάρ στο τζάκι Δεν προλαβαίνεις  να μην καεις, οχι να κάνεις εκκένωση», είχε πει προ 3 ημερών επ΄αυτού. «Η φωτιά πήρε τέτοιες διαστάσεις και τόσο γρηγορα, που δεν μπορει να την αντιμετωπίσει κανείς η να εκκενώσει.  Εντολή εκκένωσης πάντως  δίνει μόνο η Πυροσβεστική, ο καθένας δεν μπορεί να δίνει τις δικές του εντολές, το αναλαμβάνει η Πυροσβεστική, είμαστε συντονισμένοι όλοι μαζί αλλά περιμένουμε εντολές από την Πυροσβεστική»

Ουσιαστικά εκείνο που λέει  είναι ότι δεν έχει υπ΄όψιν του να δόθηκε εντολή για εκκένωση στην περιοχή αρμοδιότητας του.

Για την έλλειψη νερού σε πολλούς κρουνούς της πυροσβεστικής θα πει ότι η πυρκαγιά κατέστρεψε καλώδια της ΔΕΗ, ότι έμειναν κατά συνέπεια χωρίς ηλεκτροδότηση τα αντιλιοστάσια και έτσι μοιραία δεν προωθείτο νερό στο δίκτυο των κρουνών.

Για την απουσία του την επομένη από το έκτακτο  δημοτικό συμβούλιο, αναμένεται να πει ότι είχε σοβαρά ζητήματα να τακτοποιήσει στις πληγείσες περιοχές και έδωσε προτεραιότητα σε αυτά, καθώς και ότι το κλίμα ήταν τεταμένο και δεν ήθελε να παραστεί σε μια συνεδρίαση με προπηλακισμούς και χωρίς ουσία στην κρισιμότητα των στιγμών.

Πάντως ήδη 25 από τους 32 δημοτικούς συμβούλους του δήμου ετοίμασαν ψήφισμα ζητώντας να παραιτηθεί -δεν μπορεί νομικά να κηρυχθεί έκπτωτος. Από συνολικά 20 συμβούλους της παράταξής του,  φαίνεται να τον στηρίζουν πλέον μόνον οι  5 και άλλοι δύο.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here