Αρχική Pressroom Κοινωνία Τι αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Τι αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Απροσδιόριστη παραμένει η αιτία θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που διενήργησαν την νεκροτομή, καθώς οι ίδιοι δεν βρήκαν θανατηφόρες κακώσεις, ενώ πλέον αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, οι ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή, δεν μπορούν να εξακριβωσούν επακριβώς τα αίτια θανάτου του. Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις του, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς ανέφερε πως στη σορό δεν βρέθηκε καμία θανατηφόρα κάκωση.

‘Οπως αναφέρουν οι ιατροδικαστές: «Το συμπέρασμα της νεκροψίας νεκροτομής στο οποίος συμφωνούμε και οι δυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σ αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσπικα από τη νεκροτομή που έγινε που να δικαιολογούν τον θάνατο».

Πλέον, οι αρχές εναποθέτουν τις ελπίδες τους ως προς αυτό το μείζον ζήτημα, στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Αυτές όμως απαιτούν χρόνο, συνεπώς, προς το παρόν, η έρευνα επικεντρώνεται, τόσο στην ανάλυση των δύο βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και στις κάμερες ασφαλείας, όσο και στις μαρτυρίες.

Τη νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here