Τι ακριβώς έγινε με το πιστόλι και την απειλή κατά φωτορεπόρτερ

Το χτεσινό περιστατικό όπου διαδηλωτής απείλησε με όπλο φωτορεπόρτερ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ).

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΦΕ έχει ως εξης: 

«Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών (Μακεδονικό) στο πλαίσιο των εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνέβη το εξής αποτρόπαιο περιστατικό:

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, διαδηλωτής πλησίασε γυναίκα εικονολήπτη που κάλυπτε την διαδήλωση για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού και προσπάθησε να της αποσπάσει με βία την κάμερα. Με την επέμβαση συναδέλφων φωτορεπόρτερ απετράπη η κλοπή και ακολούθησε λογομαχία. Εκείνη την στιγμή άλλος διαδηλωτής που βρισκόταν κοντά απείλησε τους φωτορεπόρτερ λέγοντας: «ξέρεις τι κρατάω εδώ;», δείχνοντας παράλληλα ότι στο τσαντάκι του είχε περίστροφο, το οποίο και εμφάνισε προκλητικά. Το γεγονός ότι δεν έστρεψε το όπλο πάνω στους συναδέλφους, αφενός συνέβη επειδή σε κοντινό σημείο υπήρχε συγκεντρωμένη αστυνομική δύναμη, αφετέρου αυτό δεν υποβαθμίζει την σοβαρότητα του γεγονότος, το οποίο συνιστά άμεση απειλή εναντίον εργαζομένων του τύπου.

Η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον δράστη παρά την πολυάριθμη παρουσία της στο σημείο και παρότι ενημερώθηκε άμεσα από τους συναδέλφους φωτορεπόρτερ.

Το ΔΣ της ΕΦΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το προαναφερόμενο και καταγγέλλει τις πρακτικές τρομοκράτησης του Τύπου που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και την ίδια την Δημοκρατία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here