Θρασύτατη τουρκική πρόκληση-Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν 2 φορές το ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό από τη Ρω στο Ρόδο

ΦΩΤΟ: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Η θρασύτητά της Αγκυρας έφτασε μάλιστα  στο σημείο να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ελληνα  πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του πρωθυπουργού από την Ρω στη Ρόδο, δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 25.000-27.000 πόδια, ενώ από τα τουρκικά ραντάρ ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο!

Εκείνος όμως τους αγνόησε και ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Το Σινούκ συνέχισε την πορεία του, ενώ οι ιπτάμενοι δεν απάντησαν στην προκλητική ενέργεια της Τουρκίας. Ωστόσο, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι,οι Τούρκοι επέμειναν στην προκλητική τους συμπεριφορά στέλνοντας ένα ζευγάρι F-16, που είχε απογειωθεί από το Dalaman για να βρεθούν εντός του FIR Αθηνών.

Όταν τα τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν τις προκλητικές ενέργειες, τα ελληνικά ραντάρ είχαν «πιάσει» τις προθέσεις των Τούρκων και είχαν θέσει σε ετοιμότητα ιπταμένους από τις Σμηναρχίες μάχης σε Σκύρο και Καστέλλι.

Αμέσως, δύο ζεύγη από ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν σε ετοιμότητα με ιπταμένους από τις Σμηναρχίες μάχης σε Σκύρο και Καστέλλι, απογειώθηκαν, τρέποντας σε φυγή τους Τούρκους, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού και του ΑΓΕΕΘΑ.

Την εμφάνιση και αποχώρηση των τουρκικών μαχητικών παρακολούθησαν από το Σινούκ ο πρωθυπουργός και ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here