Θράσος Μητσοτάκη: Κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά & ζητά ψήφο αριστερών

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε με την ομιλία του στη ΔΕΘ την πολιτική σύγχυση στην οποία βρίσκεται ομολογώντας ταυτόχρονα, ότι χρειάζεται τις ψήφους των απογοητευμένων αριστερών και κεντροαριστερών. Ο κ. Μητσοτάκης από τη μιά κλείνει το μάτι και χαϊδεύει την ακραία, συχνά ακροδεξιά ρητορεία των ηγετικών στελεχών που προωθεί(Γεωργιάδης, Βορίδης κ.α), απομακρυνόμενος από την παραδοσιακή κεντροδεξιά κληρονομιά της καραμανλικής δεξιάς αλλά απο την άλλη ζητά την ψήφο των αριστερών», αυτών δηλαδή που οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης, θέλουν να συντρίψουν ιδεολογικά και πολιτικά!

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ που μεταπήδησαν στη ΝΔ και δίνουν πλέον τον τόνο με τις ευλογίες του κ. Μητσοτάκη, μιλούσαν ανοικτά για την ανάγκη να ηττηθεί μια και για πάντα η αριστερά ως κυβέρνηση και ως ιδεολογία:

«Η τραγωδία που ζούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια τελειώνει σύντομα. Και αφήνει μόνο ένα καλό: όλοι πια ξέρουν, όλοι κατάλαβαν τι είναι η Αριστερά. Και για αυτόν τον λόγο, ο λαός μας θα ψηφίσει ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας. Σκληρό, αλλά χρήσιμο και απαραίτητο μάθημα».

Και ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδοκίμασε ποτέ αυτές τις εμφλιοπολεμικές δλώσεις των ηγετικών στελεχών ου, είχε το θράσος να απευθύνει δημόσιο προσκλητήριο στους απογοητευμένους αριστερούς και κεντροαριστερούς! Πραγματική και θρασύτατη πρόκληση.

Ιδού τι είπε ο κ. Μητσοτάκης:

Απευθύνομαι σήμερα όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας αλλά σε όλους. Και ανάμεσα τους στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Θέλω να τους στείλω ένα απλό και καθαρό μήνυμα. Υπάρχουν κάποιες ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, που αναμφισβήτητα υπάρχουν, αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος. Διαφορές υπήρχαν και το 1974, αλλά υποχώρησαν προκειμένου να εδραιωθεί η Δημοκρατία. Ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος.

Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί σήμερα, δεν ζητά «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις. Ζητά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα. Δεν καλεί σε αντιπαραθέσεις για το παρελθόν, αλλά σε συμπόρευση για το μέλλον. Δεν απαιτεί λόγια και υποσχέσεις, αλλά πράξεις. Και δεν έχει ανάγκη από διχασμούς και από συνθήματα όπως το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη σήμερα από ενότητα, μέτρο, ρεαλισμό, και κυρίως αποφασιστικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία, της οποίας έχω τη μεγάλη τιμή να ηγούμαι, είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Ανοιχτό στο μέλλον. Ανοιχτό σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Ανοιχτό σε ιδέες. Ανοιχτό σε όλους αυτούς που θέλουν και πρέπει να βάλουν πλάτη για να τελειώνουμε οριστικά με την κρίση. Διότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε. Διευρύνθηκε. Έγινε πιο συμμετοχική. Με ενεργά μέλη που συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των πολιτικών μας. Με νέα στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν κοντά μας. Που μας έδωσαν οξυγόνο.

Η συγκυρία είναι κρίσιμη. Και απαιτεί να δώσουν όλοι το παρών – το παρών στην κάλπη. Ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν πικραθεί από την πολιτική και αποστρέφονται τη συμμετοχή στα κοινά. Όμως η αποχή δεν είναι λύση. Είναι ο μόνος τρόπος να μην αλλάξουν τα πράγματα. Αντίθετα, η συμμετοχή είναι δύναμη. Δίνει οξυγόνο στη Δημοκρατία μας. Ελάτε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και την πολιτική. Και μην ξεχνάτε -απευθύνομαι ιδιαίτερα στους νέους- ότι η ιστορία γράφεται πάντα από αυτούς που συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here