Επίσκεψη Τσίπρα: Το νέο όραμα για τη Θράκη

Η ανάπτυξη και η παιδεία, είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται το νέο όραμα για τη Θράκη, όπως το περιέγραψε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στη περιοχή.  Προοπτική του νέου σχεδίου είναι να καταστεί η Θράκη ενεργειακός, εμπορικός και διαμετακομιστικός κόμβος, που θα παρέχει περισσότερη ευημερία σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Αυτό τόνιζαν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της πρώτης περιοδείας του πρωθυπουργού στην περιφέρεια. Σήμερα Σάββατο, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταξύ άλλων, θα εγκαινιάσει τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, στο Διοικητήριο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων στην οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το κέντρο διάδοσης επιστημών και μουσείο τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στην Θέρμη.

Η επίσκεψη στη Θράκη

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης στη Θράκη, τόνισαν χαρακτηριστικά:

«Με αφετηρία τον διαρκώς αναπτυσσόμενο λιμένα της Αλεξανδρούπολης και το εργοτάξιο του TAP, οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκαν σε τόπους και σχολεία όπου ο υπήρξε απευθείας επαφή τόσο με συμπολίτες μας που ανήκουν στη μουσουλμανική  μειονότητα  όσο και με το σύνολο των πολιτών και των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Ενθουσιώδης υποδοχή επιφυλάχθηκε στο Πρωθυπουργό στο χωριό Φιλλύρα της Ροδόπης, όπως και από τους μαθητές, καθηγητές και γονείς του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, οι οποίοι χαρακτήρισαν ως «συγκινητικά πρωτοφανή» την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο σχολείο τους. Παρόμοιο κλίμα επικράτησε και στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου  το εξαιρετικό κλίμα συνύπαρξης των παιδιών συνοδεύτηκε από την πλούσια μουσική παράδοση της πατρίδας μας.

Οι επαφές του Πρωθυπουργού με τους πολίτες της Θράκης ολοκληρώθηκαν με μια εφ´ όλης της ύλης ομιλία, σε μια μαζική συγκέντρωση και μια κατάμεστη αίθουσα, στην οποία ο Α. Τσιπρας ανέπτυξε τους στρατηγικούς άξονες της κυβέρνησης για  την εκπαίδευση, την έρευνα, τις υποδομές, την ενέργεια, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κρατους, στην κατεύθυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για τη Θράκη και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός, τέλος , δεσμεύτηκε πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο για τη Θράκη και πως την επίσκεψη του θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της παιδείας και της ανάπτυξης, ως αλληλένδετων όρων για την ευημερία όλων των Θρακιωτών, χωρίς αποκλεισμούς».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here