Την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων ζητούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων, ζητούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη και τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.
Συγκεκριμένα ζητούν να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Με τον τρόπο αυτό, οι βουλευτές ασκούν πίεση εξ αριστερών στη κυβέρνηση για  να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις. Κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται. Ωστόσο, η κίνηση αυτή προκαλεί και έκπληξη, καθώς πριν λίγες ημέρες στη Βουλή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για τις διαπραγματεύσεις, είχε ανακοινώσει ότι σύντομα, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας,  θα έρθουν με τη μορφή νομοσχεδίου για ψήφιση, διατάξεις που θα επαναφέρουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις καθώς και την σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού.
Την επιστολή υπογράφουν οι Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ζήσης Ζάννας, Χρυσούλα Κατσαβριά, Αγλαΐα Κυρίτση, Στάθης Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ουρσουζίδης, Σάκης Παπαδόπουλος, Θανάσης Πετράκος, Παύλος Πολάκης, Θανάσης Σκούμας, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here