Θηριώδες και κιτς, κρουαζιερόπλοιο που μεταφέρει μια ολόκληρη κωμόπολη

Η εταιρεία Carnival Cruise Lines και η γερμανική μάρκα AIDA Cruises απέκτησαν άλλο ένα (είχαν εκατό) κρουαζιερόπλοιο και το βάφτισαν  AIDAnova.

Πρόκειται για το  μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κοσμο -αν αυτο μπορεί να θεωρηθεί προσόν.

Θα φιλοξενεί 6.500 επιβάτες (χωριό  νοείται ο οικισμός με μέχρι 2.000 κατοίκους) και 1.500 άτομα πλήρωμα.(Διατηρούμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα απασχολεί όντως 1.500 άτομα)

Εχει μήκος 337 μέτρων,  2.500 καμπίνες, 17 εστιατόρια, 23 μπαρ, κινηματογράφους και θέατρα, σπα, πισίνες και γυμναστήρια, ακόμα και θεματικό πάρκο… Δηλαδή οι άνθρωποι θα πιάνουν λιμάνι και θα το σκέφτονται αν αξίζει να βγουν έξω, γιατι συν τοις άλλοις το «ανέβα-κατέβα» από τους 10 ορόφους του, είναι μια ώρα υπόθεση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κόστισε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια .

Το AIDAnova αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα Κανάρια Νησιά από τον Δεκέμβριο του 2018. Να πουμε και μια κακία: Στα Κανάρια Νησιά πας με το μύθο της εξωτικής ομορφιάς και ανακαλύπτεις μετά γιατί ήταν τόπος εξορίας, καθώς διαπιστώνεις ότι  τα φοινικόδεντρα των καρτ ποστάλ  είναι δίπλα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κι οι παραλίες ειναι σκέτα βραχια. Ετσι και το AIDA έχει την ψευδη εικόνα του κρουαζιερόπλοιου που θα σε πηγαίνει σε όμορφες παραλιες, στις μισές δεν θα μπορεί να προσεγγίσει βεβαίως (μόνο σε μεγάλα λιμάνια), στις άλλες μισές θα πρέπει να μεταφέρει λιγους λίγους τους επιβάτες με τα βοηθητικα σκάφη (ασυμφορο, αργό και χρονοβόρο), οπότε θα διαπιστωθεί στην πράξη ότι είναι μια αχανής κωμόπολη που απλώς επιπλέει και κουνιέται ενοχλητικά, ενώ αν κάτσεις σπίτι σου δεν θα χρειάζεσαι και δραμαμίνες

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here