Θεσσαλονίκη: Χωρίς απορριμματοφόρα σήμερα η πόλη εις ένδειξη διαμαρτυρίας

Χωρίς απορριμματοφόρα σήμερα η Θεσσαλονίκη. Από τα ξημερώματα, τα αμαξοστάσια καθαριότητας παρέμειναν κλειστά, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους δύο εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κλειστά παρέμειναν τα αμαξοστάσια στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε Καλαμαριά, Θέρμη και στον δήμο Θερμαϊκού, ενώ στον δήμο Θεσσαλονίκης και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ορισμένα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους με προσωπικό ασφαλείας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ», υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν να βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους, παρά μόνο με προσωπικό ασφαλείας, καθώς σε λιγότερες από δέκα ημέρες χάσαμε δύο συναδέλφους μας και ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος. Οι συνάδελφοι συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση.

Στους χώρους εργασίας πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις γύρω από τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. «Τα απορριμματοφόρα είναι κακοσυντηρημένα, απαξιώνεται ο τομέας καθαριότητας, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, που οδηγεί στην εντατικοποίηση της δουλειάς και πολλοί είναι ανεκπαίδευτοι», πρόσθεσε η  Κλεοπάτρα Χοροζίδη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here