Θεσ/νίκη: Μετωπική Μπουτάρη-εργαζομένων για τους ιδιώτες στην αποκομιδή των σκουπιδιών που πνίγουν τη πόλη

Σε μετωπική σύγκρουση των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, οδηγεί η απόφαση του να αναθέσει με απευθείας ανάθεση την αποκομιδή των σκουπιδιών που πνίγουν την πόλη, σε ιδιώτες.

Αυτή τη στιγμή,  περίπου 1.500 σκουπιδιών έχουν καλύψει κάθε γωνιά της συμπρωτεύουσας γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία αλλά και προσωπικές ποινικές ευθύνες του Δημάρχου.

Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στο praktroreio-macedonia.gr, σημείωσε: «Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα. Παράλληλα κάναμε και μία επαφή με τον επίτροπο για να προκηρύξουμε ένα διαγωνισμό ιδιωτών τις επόμενες ημέρες όσον αφορά την καθαριότητα της πόλης».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 150.000-200.000 ευρώ και η αποκομιδή θα γίνει μέσα σε τρεις ημέρες. «Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις προσφορές. Την Τρίτη θα ανοίξουμε τις προσφορές και θα πάρουμε τις αποφάσεις. Προσωπικά είπα τους συμβασιούχους ότι κάνουν λάθος. Αυτά που θα δουλέψουν θα τα πληρωθούν και δε θα χάσουν τα χρήματά τους. Δε θέλησαν να δουλέψουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή σκουπιδιών σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς», εξηγεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τέλος, υπογράμμισε πως αύριο θα βγει η ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. «Αν δεν συμφωνήσουν τότε θα εφαρμόσουμε το διαγωνισμό. Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη να βρωμάει και να γίνεται εστία μόλυνσης. Έχω μιλήσει και με τη διεύθυνση υγιεινής της Περιφέρειας να ψεκάσουν τα σκουπίδια. Η κατάσταση είναι τραγική. Τους είπα εγώ τους συμβασιούχους ότι κάνετε λάθος και ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον σας. Έτσι αφήνετε και παράθυρο να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, στο praktroreio-macedonia.gr.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here