Θες όδευση τυφλέ; Κτύπα ένα περίπτερο!

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Τέλος το σοβαρό ύφος σε θέματα όπως αυτό που διαβάζετε. Στη χώρα της πλάκας, των δημάρχων της πλάκας και των εξαγγελιών περί δικαιωμάτων των αναπήρων της πλάκας, μόνο η πλάκα αρμόζει.

Όδευση τυφλών, παραπλεύρως του σταθμού ηλεκτρικού, Βασιλίσσης Όλγας, δήμος Αμαρουσίου.

Βγαίνει άνετος και ωραίος ο τυφλός μας συμπολίτης από τον “ηλεκτρικό”, παίρνει αμέριμνος τον δρόμο του, όμως – ποιος ξέρει; – μπορεί να θέλει να καπνίσει και ένα τσιγάρο ή να μασουλήσει μια τσίχλα ή να πιεί διάολε λίγο νερό, και άντε να μπει στον κόπο να ψάχνει για περίπτερο.

Εύρηκα! Πριν προλάβει καν να αγχωθεί, νάτο και το περίπτερο πάνω στην όδευση, και να θέλει να μη το βρει – που λέει ο λόγος – τρακάρει πάνω του.

ΥΓ: Ο τυφλός της φωτογραφίας μας, μετά το τρακάρισμα με το περίπτερο, αντί να ευχαριστήσει την καλή του την τύχη που τον οδήγησε κατευθείαν σε αυτό (είτε καπνίζοντας ένα τσιγάρο, είτε μασουλώντας μια τσίχλα, είτε απολαμβάνοντας δυο γουλιές γάργαρο νερό), πέρασε τρομαγμένος και λίαν επικινδύνως στην απέναντι πλευρά και συνέχισε (βρίζοντας) τον δρόμο του. Ρε τον αθεόφοβο, στα σίγουρα συνιστά την εξαίρεση – αυτών που σε αυτή τη χώρα δεν εκτιμούν τα προϊόντα των περιπτέρων – και όχι την κανόνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here