Θεσ/νίκη: Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα αναζήτησης ευθυνών για το δεύτερο σφοδρό κύμα της πανδημίας

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ύστερα από καταγγελία του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία βάσει καταγγελίας για το δεύτερο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, η οποία διαβιβάστηκε στην Αθήνα.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, η οποία καταγγέλλεται πως δεν πρότεινε εγκαίρως τη λήψη μέτρων προστασίας από τον SARS-CoV-2.

Η έρευνα άρχισε μετά από καταγγελία που έκανε σε ΜΜΕ ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει ενόρκως σε εισαγγελέα.

Εν συνεχεία, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην πρωτεύουσα, όπου εδρεύει η Επιτροπή, ενώ αναμένεται να κληθούν προς κατάθεση τα μέλη της και άλλα πρόσωπα. Σκοπός είναι να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετείται η τέλεση αδικημάτων.

Ο καταγγέλλων επιρρίπτει ευθύνες στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση με τη νόσο Covid-19 στη Θεσσαλονίκη.

Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, γεγονός που προκάλεσε δυσάρεστες συνέπειες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here