Θεσ/νίκη μετά τη νεροποντή: Χωρίς ρεύμα και νερό- Κλειστά σχολεία, υπηρεσίες

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση που προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η χθεσινή έντονη νεροποντή και χαλαζόπτωση, από την οποία κινδύνεψαν ακόμη και άνθρωποι.Επίσης σήμερα κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία, παιδικοί σταθμοί και δημοτικές υπηρεσίες στο δήμος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα:

Προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν τόσο στην ηλεκτροδότηση, στις οδούς Τσιμισκή, Βενιζέλου, Ίωνος Δραγούμη, Εθνικής Αμύνης, στις αρχές της Εγνατίας, στην πλατεία Βαρδαρίου και Μοναστηρίου, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, που εκδόθηκε τα ξημερώματα τονίζεται: Προκειμένου να υδροδοτηθούν σταδιακά από τις 6 το πρωί η Τούμπα, περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπως Μπότσαρη, Μαρτίου, Ανάληψη, Χαριλάου και Βότση, αλλά και η Πυλαία κι η Καλαμαριά, που είχαν πολύωρες διακοπές από χτες το μεσημέρι, θα γίνει η ακόλουθη διαχείριση: – θα κοπεί το νερό από τις 6 π.μ. σε Εύοσμο, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη, Πεύκα, Μετέωρα, Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Επταπύργιο – Άγιο Παύλο – Άνω Πόλη – Πανόραμα. – έχει ήδη κοπεί από τα μεσάνυχτα στις Συκιές.

Οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα υδροδότησης μέχρι τις 10 π.μ. περίπου, ενώ χωρίς νερό θα παραμείνουν δυστυχώς η Ξηροκρήνη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές κι η Ευαγγελίστρια». Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα οφείλονται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από την χθεσινή βροχόπτωση και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους ελέγχους θα φανούν το μεσημέρι. Τότε θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση. Η ΕΥΑΘ στην ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι από το πρωί, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Μασούτης Α.Ε., θα μεταφέρει εμφιαλωμένα νερά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών τους. «Επιπλέον, στην Καμάρα και στην Πλατεία Αριστοτέλους θα μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες. Επίσης, γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν με νερό όσα νοσοκομεία και κλινικές έχουν ελλειμματική τροφοδοσία. Συνεννοήσεις γίνονται ακόμη με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΓΕΕΘΑ για διάθεση υδροφόρων οχημάτων μεταφοράς πόσιμου νερού για κάλυψη αναγκών».

Κλειστά σήμερα σχολεία, παιδικοί σταθμοί και δημόσιες υπηρεσίες

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν το 37ο και το 41ο δημοτικό σχολείο, καθώς και το 28 – 29ο και το 64ο Νηπιαγωγείο. Επίσης, στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, δεν θα λειτουργήσουν, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, το 3ο, το 10ο και το 12ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού, το 7ο και 11ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, καθώς και το τμήμα Γ1 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και το τμήμα Ε2 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το 7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, προβλήματα παρουσιάζονται στη λειτουργία των ΚΕΠ Αγγελάκης και Σιδηροδρομικού Σταθμού, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα το απόγευμα, ενώ για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα υπόλοιπα ΚΕΠ του Δήμου για την εξυπηρέτησή τους.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και το γραφείο έκδοσης πιστοποιητικών Πλησιέστερων Συγγενών του Ληξιαρχείου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, εκτιμάται ότι αύριο η λειτουργία του θα έχει αποκατασταθεί. Επίσης ζημιές υπέστησαν το 1ο και το 2ο υπόγειο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου φυλάσσεται το αρχειακό υλικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Η καταγραφή των ζημιών θα ολοκληρωθεί αύριο, μετά την άντληση των υδάτων.

Σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν χθες στην Αθνοέκθεση, που φιλοξενείται από τις 28 Απριλίου στην ΔΕΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης και των ζημιών, που αυτή προκάλεσε, η Αθνοέκθεση θα παραμείνει σήμερα, Παρασκευή, κλειστή.

Bίντεο από τη χθεσινή νεροπιντή

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here