Θεσ/νίκη: Με χημικά και κρότου λάμψης χτύπησαν τη μαζική φοιτητική πορεία

Mε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε τη φοιτητική πορεία στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Καμάρας.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε άγριο κυνηγητό των διαδηλωτών στους δρόμους της πόλης.

 

Δακρυγόνα στη Θεσσαλονίκη
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Οι φοιτητές από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί μαζικά στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη Σχολή Θεάτρου μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο με στόχο να εκκενωθεί η κατάληψη την λήξη της οποίας είχαν ανακοινώσει, ήδη, οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Ξεχειλίζει η οργή – αλλά και η ζωντάνια – στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση , φοιτητών και πολιτών, ενάντια στην αστυνομοκρατία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Περιμετρικά είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες επιτηρούσαν αρχικά από απόσταση τους διαδηλωτές, δημιουργώντας φραγμούς με κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν κίνηση των συγκεντρωμένων προς τα Πανεπιστήμια.

Σε πάνω από 40 προσαγωγές φοιτητών έχουν προχωρήσει οι δυνάμεις των ΜΑΤ που εισέβαλαν νωρίς το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για να εκκενώσουν την κατάληψη κάνοντας επίδειξη δύναμης  αφού, ήδη, οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν αποφασίσει τη λήξη της σήμερα μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον νόμο Κεραμέως. «Όνειδος για την πανεπιστημιακή κοινότητα» η παραμονή Παπαΐωάννου στην πρυτανεία του ΑΠΘ, λέει η Παρέμβαση Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα συγκέντρωση, στις 11, στο Άγαλμα Βενιζέλου και καταγγέλλουν την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας απαιτώντας την άμεση απόσυρση της αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αναίτια επίθεση που δέχθηκαν επειδή απλά βρίσκονταν στον χώρο και καταδίκαζαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ καλώντας τους άμεσα να αποχωρήσουν από αυτό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται πως «δεν θα επιτρέψουμε η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές μας, ο φόβος και ο αυταρχισμός να επιβληθεί σπέρνοντας την υποταγή στην πολιτική τους», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

H επέμβαση των ΜΑΤ ξεκίνησε τα ξημερώματα όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το avgi,gr

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Ιάσονας Μπάντιος από το ΚΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here