Θεσ/νίκη: Μαζικές, σιωπηρές ταφές νεκρών από κορωνοϊό-Σοκαριστικό βίντεο του Reuters

Ένα βίντεο του διεθνούς πρακτορείου δίνει την θλιβερή εικόνα της Θεσσαλονίκης, που «σιωπηλά θάβει τους νεκρούς της».

Η Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί στο κέντρο της πανδημίας και πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στον αόρατο εχθρό. Το αποκαλυπτικό βίντεο του Reuters δείχνει δεκάδες νέους τάφους που ανοίγονται από τις Αρχές της πόλης προκειμένου να ταφούν τα θύματα της πανδημίας. Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία της πόλης «στενάζουν» υπό το βάρος των νοσηλευομένων, που συνεχίζουν να αυξάνονται ένα μήνα μετά την επιβολή lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι η μακάβρια λίστα έχει ξεπεράσει σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας τους 2900 νεκρούς, με περισσότερους από 100 συμπολίτες μας να χάνουν την ζωή τους καθημερινά, παρά τις 4 εβδομάδες ήδη της διάρκειας του καθολικού lockdown, ενώ η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είναι αυτές που δέχονται τα σφοδρότερα χτυπήματα της πανδημίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Reuters εκπρόσωπος γραφείου κηδειών, «έχουμε πέντε με οκτώ νέους θανάτους καθημερινά» («There are between five and eight funerals, almost every day»). Το ρεπορτάζ με το σοκαριστικό βίντεο από τις ταφές των θυμάτων δημοσιεύεται με τον τίτλο «In silence, Greek city buries coronavirus dead» ( Στην σιωπή, η ελληνική πόλη θάβει τα θύματα του κορωνοϊού) και την αδυσώπητη εικόνα της τραγωδίας στην Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here