Θεσ/νίκη: Η αστυνομία απέκλεισε το ΑΠΘ-Κατέγραφαν τους φοιτητές με κινητά-Επίθεση σε δημοσιογράφο

Τα περιστατικά αστυνομική βίας και αυθαιρεσίας απέναντι σε κυρίως σε νέους και φοιτητές, συνεχίζονται. Τελευταίο γεγονός αποτέλεσε η επίθεση κατά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος όπως καταγγέλλειαστυνομικός της ομάδας Ζ τον έπιασε από το λαιμό.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και από το βίντεο, όταν στη συνέχεια ζήτησε τα στοιχεία εν λόγω του αστυνομικού, όχι μόνο δεν του κοινοποιήθηκαν, αλλά άλλος αστυνομικός με τον οποίο μιλούσε ο δημοσιογράφος, τον εξύβρισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός που τραμπούκισε τον δημοσιογράφο δεν είχε εμφανή τα διακριτικά νούμερα που οφείλει να έχει, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις με αφορμή συγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ κατά της παρουσίας της αστυνομίας, έκαναν ελέγχους ταυτοτήτων στην είσοδο του προαυλίου της Σχολής Θετικών Επιστημών του εν λόγω πανεπιστημίου.

Μάλιστα στο παρακάτω βίντεο (25ο δευτερόλεπτο), φαίνεται ξεκάθαρα ότι αστυνομικός τραβάει φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο τους συγκεντρωμένους.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αποχώρησαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here