Θεσ/νίκη: Ερχεται ως τα μέσα Μαΐου ο πρώτος συρμός του μετρό

Θέμα ημερών είναι να έρθει στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός του μετρό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο, η διαδικασία έλευσης του πρώτου ιταλικού συρμού από το εργοστάσιο της Hitachi στη Ιταλία, έχει ήδη ξεκινήσει.

Όπως είπε πριν από λίγες μέρες ο κ. Μυλόπουλος, ο πρώτος συρμός (που περιλαμβάνει 4 βαγόνια) θα φορτωθεί σε πλοίο το οποίο θα τον φέρει μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Από εκεί θα τον παραλάβουν δύο τράκτορες 30 μέτρων ο καθένας και θα τον οδηγήσουν στη Θεσσαλονίκη, στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας. 

Η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 16η Μαΐου. «Με την άφιξη του πρώτου συρμού, κλείνει η περίοδος των κατασκευών και περνάμε στην προετοιμασία έναρξης της λειτουργίας. Θα είναι μία πολλή σημαντική στιγμή για το Μετρό και τη Θεσσαλονίκη» σημειώνει ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό και συμπληρώνει πως «με τους σταθμούς έναν-έναν να ολοκληρώνονται στα έργα πολιτικού μηχανικού, το βάρος πέφτει στην ολοκλήρωση των Η/Μ, των συστημάτων, το CBTC, των θυρών ασφαλείας που θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά στην έναρξη».

Πηγή: seleo.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here