Θεσ/νίκη: Επτά προσαγωγές για… μπαλόνια !

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά την συμβολική παρέμβαση μελών της κατάληψης ΥΦΑΝΕΤ στην πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο, όπου άφησαν ελεύθερα χρωματιστά μπαλόνια από τα οποία κρεμόταν ένα πανό που έγραφε «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Την ώρα της παρέμβασης βρίσκονταν σε εξέλιξη η εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημάρχου Κ. Ζέρβα. Φαίνεται πως η αισθητική τους δεν χωρά πέρα από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους ούτε και τα πολύχρωμα μπαλόνια…

«Έτσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ την ελεύθερη και ειρηνική έκφραση των πολιτών»

Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

«Υπερβάλλοντα ζήλο» επιδεικνύουν οι άριστοι της ΝΔ που στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν με κάθε τρόπο το «Νόμος και Τάξη» έφτασαν να προσαγάγουν χθες κατά την διάρκεια μιας γιορτής για την Θεσσαλονίκη, 7 ανθρώπους επειδή διέπραξαν «έγκλημα» και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε καταλήψεις αφήνοντας ελεύθερα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης χρωματιστά μπαλόνια από τα οποία κρεμόταν ένα πανό που έγραφε «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Έτσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ την ελεύθερη και ειρηνική έκφραση των πολιτών. Με προσαγωγές.

Και αυτό το βαφτίζει κανονικότητα.

Οι απειλές για εκκενώσεις καταλήψεων απο τα ΜΑΤ είναι πλήγμα στη Δημοκρατία.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυταρχικές λογικές και συμπεριφορές και αγωνιζόμαστε για μια ανοιχτή, δημοκρατική, προοδευτική Θεσσαλονικη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here