Θεσ/νίκη: Εκδικητική απομάκρυνση αρχαιολόγου από την Μενδώνη-Είχε ταχθεί κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου

Όπως έγινε πριν λίγο γνωστό, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πήρε την απόφαση να καθαιρέσει τον Γιώργο Σκιαδαρέση από την θέση του Προϊστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Parallaxi, ενάμιση μήνα πριν, ο Γιώργος Σκιαδαρέσης πιέστηκε να καταθέσει γνωμοδότηση στο ΚΑΣ υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό του μετρό στην οδό Βενιζέλου, κάτι που αρνήθηκε να κάνει, καταθέτοντας αντίθετα γνωμοδότηση κατά της απόσπασης. Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού δεν είχε τακτική επικοινωνία μαζί του, ως όφειλε, για να ενημερωθεί από εκείνον για το θέμα, όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρά την επιδίωξη του Προΐστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων να επικοινωνήσει μαζί τους. Σημειώνεται ότι στη θέση επαναφέρεται πλέον ο Ιωάννης Κανονίδης.

Ο Γιώργος Σκιαδαρέσης γεννήθηκε το 1969 και έχει πτυχίο Αρχαιολογίας από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο αρχαιολόγος είναι Διδάκτορας Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. στην Βυζαντινή Αρχαιολογία. Ήταν τα τελευταία χρόνια προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here