Θεσ/νίκη: Αποκλεισμός της Πρυτανείας του ΑΠΘ από φοιτητές, ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Σε κατάληψη και αποκλεισμό της πρυτανείας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ προχωρούμε σήμερα, στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας εργαζομένων στα πανεπιστήμια σε αποκλεισμό της Πρυτανείας».

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΘ

Η επόμενη κίνησή τους θα είναι να ενημερώσουν για το νόμο Κεραμέως και την απαράδεκτη απόφαση για εγκατάσταση αστυνομικών μέσα στα Πανεπιστήμια, τους πολίτες στις 12 το μεσημέρι. Στην ενημέρωση θα συμμετάσχουν φοιτητές και εργαζόμενοι από το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ και το ΔΙΠΑΕ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν στις 14 και 15 Απριλίου σε 48ωρο αποκλεισμό του ΑΠΘ. Όπως αναφέρουν «ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης. Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή. Ο αγώνας για ανοιχτές σχολές και μη εφαρμογή του νόμου έως την τελική του ανατροπή συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Ο αγώνας των φοιτητών είναι δίκαιος και θα νικήσει», καταλήγουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here