«ΘΕΣ γάλα;» Ερχεται στην Αθήνα με €1 ευρώ το λίτρο

 

Από την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣ γάλα» θα προμηθεύει καθημερινά την αγορά της Αθήνας με 10 σημεία πώλησης και χαμηλές τιμές
Οι αυτόματοι πωλητές θα εγκατασταθούν στις εξής περιοχές: Περιστέρι (2 σημεία πώλησης), Πειραιάς, Νίκαια, Αιγάλεω, Παγκράτι, Αμπελόκηποι, Γαλάτσι, Χαλάνδρι και Νέος Κόσμος.

Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα θα είναι από 1€ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10€ (με τη χρήση μετρητών).

Το γάλα του Συνεταιρισμού παράγεται καθημερινά στις φάρμες των παραγωγών, μεταφέρεται και παστεριώνεται στις σύγχρονες, ιδιόκτητες, πλήρως πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει στα μηχανήματα διάθεσης σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.

Οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θες CHOCO.

Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα. Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.

Θυμίζουμε πως ο Συνεταιρισμός καθιέρωσε πρώτος τη διάθεση του γάλακτος μέσω των αυτοματων μηχανών μια προν από τρία χρόνια.

Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, ο Συνεταιρσμός θα διαθέτει πλέον 43 σημεία πώλησης στις τρεις μεγάλες πόλεις (Αθήνα με 10 σημεία πώλησης, Θεσσαλονίκη με 17 σημεία πώλησης και Λάρισα με 16). Οι σχεδιασμοί δε σταματούν εδώ.

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, δήλωσε για την επέκταση στην Αθήνα τα εξής: «Πιστεύουμε πως η λειτουργία του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, είναι ένα ζωντανό, πραγματικό παράδειγμα αυτοοργάνωσης, συνεργειών και ορθής λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα, που δείχνει την έμπρακτη απάντηση στα προβλήματα της εποχής μας. Όπως ο ΘΕΣγάλα, έτσι και άλλοι παραγωγοί μπορούν να συνεταιριστούν, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, χωρίς να περιμένουν μαγικά ραβδιά, και να προσδώσουν υπεραξία στην παραγωγή τους, να δουν τις εκμεταλλεύσεις τους επιχειρηματικά, να καινοτομήσουν και να δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες καταναλωτές και όχι μόνο να απολαύσουν ποιοτικά τοπικά προϊόντα, απ’ευθείας από τον παραγωγό».

Πηγή: MarketFair

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here