Θεραπευτική η θεραπευτική ιππασία; Θα αστειεύεστε κυρία μου…

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Διασταυρωμένες πληροφορίες θέλουν αυτά που παρακάτω θα διαβάσετε να έχουν όπως ακριβώς σας τα γράφουμε συμβεί. Δεν θέλουμε να τα πιστέψουμε. Αν έχουν, όμως, πράγματι συμβεί όπως οι πληροφορίες μας τα θέλουν, τα πράγματα μα την αλήθεια στη χώρα των νεοελλήνων έχουν ξεφύγει..
Εν τάχει:
Αστυνομικοί σταματούν για κορονοϊο – έλεγχο τριμελή οικογένεια, αποτελούμενη από το μπαμπά, τη μαμά και τον γιό με αναπηρία:
Τα δικαιολογητικά σας παρακαλώ…
Βεβαίως, λάβετε τα δικαιολογητικά του παιδιού, να και τα δικά μας
Χα, χα, τι είναι αυτά, μας κοροϊδεύετε;
Παίρνει βαθιά ανάσα η μαμά, αναλαμβάνει να εξηγήσει:
Κομμάτι βασικό των θεραπειών του παιδιού είναι η θεραπευτική ιππασία, το χαρτί αυτό που μόλις διαβάσατε είναι δικαιολογητικό με την υπογραφή του ψυχολόγου που έχει αρμοδίως εγκρίνει τη θεραπεία του.
Η μαμά τολμά να κάνει λίγο χιούμορ – ‘‘σε ότι αφορά τα δικά μας υπογεγραμμένα δικαιολογητικά ως συνοδών του παιδιού, καταλαβαίνετε πως και να θέλαμε να τον αφήσουμε να πάει μόνος του θα μας μάζευε η αστυνομία για παραμέληση και ποιός θα μας έσωζε μετά’’ – το οποίον αποδεικνύεται το μέγα λάθος της!
Χιούμορ; Αγριεύουν τα (δύο τον αριθμό) όργανα, μια σπίθα ‘‘εύρηκα’’ μοιάζει να πετιέται από το δεξί μάτι του (φερόμενου ως) πιο έξυπνου – πιθανότατα του μεταξύ των δυο πιο υψηλόβαθμου – για να δούμε τώρα κυρά μου που κάνεις και την έξυπνη ποιός είναι ο εξυπνότερος…
Ιππασία; Θεραπευτική ιππασία; Τι κωδικό έχετε στείλει;
Μα το είπατε και μόνος σας, θεραπευτική είναι η ιππασία, κωδικός 1 που αντιστοιχεί στις θεραπείες.
Σκάει στα γέλια το όργανο, σκάει με ένα κλικ καθυστέρηση και το άλλο όργανο το λίγο λιγότερο έξυπνο, μετά σιωπή. Αναμονή! Άπαντες – μαμά, μπαμπάς, παιδί και όργανο νούμερο 2 – κρεμασμένοι από τα χείλη του οργάνου νούμερο 1 για τη συνέχεια. Βαθιά ανάσα…
Θεραπευτική ή όχι περί ιππασίας πρόκειται. Άρα είναι ψυχαγωγική άθληση, το οποίο σημαίνει κωδικός 6, καταλάβατε κυρία μου;
Μα…
Τέρμα τα μα και τα ξε μα, η ειδική ανάγκη για καμιά εξυπνάδα πού και πού σε αυτή την καταπιεσμένη (αστυνομοκρατούμενη) ζωή έχει το κόστος της, υπόθεση λήξασα, πάμε παρακάτω:
300 € πρόστιμο στο παιδί γιατί παραπλάνησε τις αρχές στέλνοντας τον κωδικό 1 της θεραπείας για τη θεραπευτική του ιππασία ενώ αυτό πήγαινε στη θεραπεία του για να ψυχαγωγηθεί (κωδικός 6), και από 300 € πρόστιμο κάθε γονέας συνοδός για άσκοπη μετακίνηση, επειδή δηλαδή συνόδευε το παιδί του σε μετακίνηση που είχε εγκριθεί με παραπλανητικό κωδικό!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here