Θεοδωρικάκος: Συγκροτείται διακομματική για τη ψήφο των ομογενών

Μετά τον κύκλο επαφών του πρωθυπουγού με τους αρχηγούς ων πολιτικών κομμάτων,  για την ψήφο των αποδήμων, το υπουργείο Εσωτερικών δρομολογεί άμεσα τη συγκρότηση της διακομματικής.

Όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή προς τα κόμματα προκειμένου να ορίσουν τον εκπρόσωπό τους στην επιτροπή.

Αντικείμενό της θα είναι η διαβούλευση και η εξεύρεση κοινής συνισταμένης σε ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, τον τρόπο που θα εκλέγονται οι αντιπρόσωποι των εκτός επικρατείας εκλογέων κ.λπ..

Επιδίωξη του υπουργείου είναι η σύσταση και συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει άμεσα, εντός της εβδομάδας.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην επιτροπή, ενώ τόνισε την ανάγκη ο καθένας να βάλει νερό στο κρασί του προκειμένου να υπάρξει συναίνεση και το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θέτει μόνο μία κόκκινη γραμμή, που είναι η ψήφος των ήδη εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων να είναι ισότιμη και να μετρά στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η κυβέρνηση αναζητά συμμαχίες

Την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να «αλιεύσει» ψήφους και από αντιπολιτευόμενα κόμματα προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 200 έγκυρων ψήφων που χρειάζεται, για να γίνει νόμος του κράτους η ψήφος των ομογενών.

Μετά το τέλος των συναντήσεων επιβεβαιώθηκε το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου ενώ κομβικής σημασίας αναμένεται να είναι η στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ στη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το κόμμα του Περισσού θα ξεκαθαρίσει τη θέση του όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here