Θέμα ωρών η ανακήρυξη της πλήρους απελευθέρωσης της Μοσούλης από τον ISIS-Νεκρά κορυφαία στελέχη του Ισλαμικού Κράτους

Θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανακήρυξη της της τελικής νίκης των Ιρακινών δυνάμεων και η πλήρης απελευθέρωσης της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος. Ο τελευταίος θύλακας του ISIS στη παλαιά πόλη της Μοσούλης έχει καταρρεύσει, Η σημαία του Ιράκ κυματίζει ήδη εκεί ενώ σύμφωνα με αραβικά μέσα νεκροί είναι τα περισσότερα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους.

Ενας από αυτούς είναι ο  Ayad Al-Jumaily, ο οποίος θεωρείται υπαρχηγός του Αμπου Μπακρ ελ Μπαγντάτι και δεύτερος τη τάξει γενικός διοικητής των δυνάμεων του ISIS.

Ο Abu Ahmed Al-Iraqi, διοικητής και επικεφαλής των δυνάμεων του ISIS στην επαρχία Νινευί, σκοτώθηκε επίσης στη παλαιά πόλη τη Μοσούλης.

Την ίδια στιγμή, πολλοί διοικητές που έχουν εγκλωβιστεί, επιχειρούν να διαφύγουν πέφτοντας στον ποταμό Τίγρη. Ενας από αυτούς είναι ο Abu Hafsa, Σαουδαραβικής καταγωγής, ο οποίος εντοπίσθηκε και σκοτώθηκε από ιρακινές δυνάμεις.

 

Στη Μοσούλη έφτασε ήδη ο ιρακινός πρωθυπουργός  Haider Al-Badi, προκειμένου να ανακηρύξει κι επίσημα απελευθερωμένη πόλη, την Μοσούλη.

Η μάχη για την Μοσούλη διήρκεσε 8 μήνες και ήταν πολύνεκρη. Υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν περίπου 10.000 Ιρακινοί στρατιώτες και τουλάχιστον 6.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η απελευθέρωση στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους είτε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς είτε από τους τζιχαντιστές που τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here