Θέμα Ελλάδας έθεσε ο Ομπάμα στη Μέρκελ κατά την σύνοδο των G7

Η Ελλάδα αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. κατά την συνάντηση που είχαν στη Γερμανία, στο περιθώριο της συνόδου των G7.

Οπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Άλλες πληροφορίες, θέλουν τον Αμερικανό Πρόεδρο να επιμένει ότι πρέπει να τερματισθούν οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα ώστε να επιστρέψει η ανάπτυξη.

Μέρκελ :Εργαζόμαστε με επιμονή να λύσουμε το πρόβλημα

Απαντώντας σε ερώτηση  της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF για το εάν υποσχέθηκε στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί –  από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες. Και σε αυτό δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον προορισμό».

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το Σάββατο οι οποίοι συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here