Θέμα Αντωνοπούλου στη κυβέρνηση-Δυσαρέσκεια Τσίπρα για το επίδομα ενοικίου-Πιθανή παραίτηση της υπουργού-Μίνι ανασχηματισμός ενόψει

 

Την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία του προς την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ρ. Αντωνοπούλου, για το γεγονός ότι ζήτησε και λαμβάνει το επίδομα των 1.000 ευρώ μηνιαίως για ενοίκιο, βάσει των διατάξεων που ισχύουν, της εξέφρασε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό. Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της σημερινής διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών, τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών, με διατάξεις που αφορούν την φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και αυτό είναι το κεντρικό στίγμα αυτής της κυβέρνησης».

 Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για την κ. Αντωνοπούλου, η οποία αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος, χωρίς να αποκλείεται και η παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Εαν συμβεί αυτό, τότε ανοίγει εκ των πραγμάτων παράθυρο για ένα μερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

 

ηΤο θέμα δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου  εισπράττει επίδομα ενοικίου, ύψους 12.000 ευρώ τον χρόνο, για το σπίτι της στο Κολωνάκι, την στιγμή που αυτή και ο σύζυγός της υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αποτελούν το πλουσιότερο ζευγάρι της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τα όθεν έσχες τους.

Τόσο η κ. Αντωνοπούλου όσο και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διαθέτουν μεγάλη περιουσία.

Ο υπουργός έχει χαρτοφυλάκιο με μετοχές και επενδυτικά προϊόντα που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημητρίου ανέρχεται στα 2.725.881 δολάρια, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του. Το χαρτοφυλάκιο αυτό, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί. Την ίδια χρονιά, δήλωσε εισοδήματα 453.429 δολάρια.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, κατείχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και καταθέσεις ύψους 11.400 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες.

Το ζευγάρι υπουργών, έχει από κοινού καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού 480.154 δολάρια. Επίσης, διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ., με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. και πισίνα 80 τ.μ..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here