Θέλουν και τον Τσίπρα στο κάδρο με φόντο τις εκλογές.

ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΑ με τον ΠΑΝΟ ΣΩΚΟ

 Μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει δηλώσει πως δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές τα σχετικά σενάρια όμως συνεχίζουν να διακινούνται από κυβερνητικούς κύκλους, που σημαίνει πως ούτε οι δικοί του τον πιστεύουν σε αυτό το θέμα.  Το έδαφος πάντως  πάνω στο οποίο θα πατήσει για τις εκλογές το στρώνει η  πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής για τη Νοvartis. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τις ηχογραφημένες συζητήσεις των Παππά — Μιωνή, τις  οποίες  οι γνωρίζοντες λένε οτι τις είχαν οι κυβερνητικοί στο συρτάρι εδώ και μήνες και με βάση αυτές  έκαναν ερωτήσεις στους μάρτυρες που καλούσαν και προγραμμάτιζαν τις επόμενες κινήσεις τους αλλά και τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου – ένα μόνο στόχο έχουν: Τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Να δείξουν δηλαδή ότι γνώριζε και ότι αυτός τάχα κατέστρωσε το σχέδιο για τη “σκευωρία” της Νοvartis, γιατί σκευωρία θεωρούν ότι είναι η υπόθεση αυτή με τις διεθνείς διαστάσεις και όχι υπαρκτό σκάνδαλο που διερευνάται. Θέλουν λοιπόν να πάνε σε εκλογές με τον  Τσίπρα στο κάδρο των εμπλεκομένων γιατί όχι και των ενόχων … ασχέτως αν δεν ερευνάται ο δικός του ρόλος στην προανακριτική. Για να γλυτώσουν όπως πιστεύουν μία και καλή από αυτόν και να κλείσει και η υπόθεση της Νοβαρτις οριστικά.

 Τα σενάρια των εκλογών  παραμένουν ζωντανά λοιπόν και υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις, όπως λένε παρατηρητές των ενδοκυβερνητικών εξελίξεων. Ιδού κάποιες:

 -Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ευθύς μόλις επέστρεψε πριν μερικές μέρες από το Ισραήλ διέψευσαν ότι θα γίνει ανασχηματισμός θέμα που ο ίδιος άνοιξε μιλώντας με τους δημοσιογράφους μια μέρα πριν στο … Ισραήλ. “‘Δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτή η διάψευση αν δεν προέκυπταν δεύτερες σκεψεις με φόντο τις εκλογές” λενε.

 -Η καθυστέρηση συμφωνίας των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ταμείο Ανάκαμψης και η ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση εκταμίευσης των ποσών που υπολογίζεται να γίνει την Άνοιξη του 2021. Το γεγονός αυτό μπορεί να είναι αρνητικό για την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας δίνει όμως επιχείρημα  ελευθερία κινήσεων έναντι των εταίρων στον πρωθυπουργό να προχωρήσει αν θελήσει σε εκλογές.

  Ο κατάλληλος χρόνος είναι το ζητούμενο  γιατί όπως λένε όσοι ψιλιαζονται τη δουλεια δύο είναι για την ώρα οι ανασταλτικοί παραγοντες:

 -Η πορεία που θα έχεις ο τουρισμός  Ιούλιο και Αύγουστο μήπως και σωθεί ελαφρως η παρτίδα των τουριστικων εσοδων – υπολογιζουν τουλαχιστον 10 δισ.

  -Αν μαζί με όσους τουρίστες έρθουν τελικά θα έρθει και δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοιού.  Αν η κατάσταση είναι στα σημερινά επίπεδα και ελεγχόμενη τότε το πιθανότερο είναι πως οι εξελίξεις θα τρέξουν πιο γρήγορα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here