Θέλουν τον Σόιμπλε πρόεδρο της Γερμανικής Βουλής λόγω AfD

Για πρόεδρο της Γερμανικής Βουλής προορίζουν τον Β. Σόιμπλε υψηλόβαθμοι παράγοντες των Συντηρητικών της καγκελαρίου Μέρκελ. Τον θεωρούν ως προς τον πλέον κατάλληλο, λόγω της κοινοβουλευτικής του εμπειρίας να βάλει τάξη στη Bundestag εξ αιτία και της παρουσίας των ακρoδεξιών του AfD.

Ο Σόιμπλε βρίσκεται στο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας από το 2009, αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν μπορεί να διατηρήσει τη θέση.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Armin Schuster, ειδικός της εσωτερικής πολιτικής του CDU, υπογράμμισε σχετικά: «Δεδομένης της νέας κατάστασης στο Κοινοβούλιο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη το είδος της κοινοβουλευτικής αρχής, που θα μας έκανε καλό τώρα στο Reichstag».

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι μια πιθανή μετακίνηση του Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag «θα ήταν πολύ σημαντική, εξαιτίας του AfD και του κλίματος στο Κοινοβούλιο».

Καθώς φαίνεται, η είσοδος των ακροδεξιών του AfD στη γερμανική Βουλή έχει «θορυβήσει» τους επιτελείς της καγκελαρίου, που «βλέπουν» στο πρόσωπο του Σόιμπλε τον ιδανικό άνθρωπο, προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες στο Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκλέγεται στη γερμανική Βουλή, ως μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, από το 1972.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here